A megfelelő motiváció, és a nyeregtáska

Még mindig nagy küzdelem, hogy a decemberben felszedett plusz kilókat hogyan is adjam le?. Hát karácsony ide, vagy oda, annyit ettünk szerintem pár nap alatt, mint máskor egy hónapban.

A nagy zabálás

Azt gondolom, ez a megfelelő szó arra, amit műveltünk. Annyi helyen voltunk vendégségben a karácsonytól szilveszterig tartó időszakban, és mindenhol csak ettünk. Az ember igyekszik kitenni yoga-1027247_640magáért, mikor vendégeket vár, hogy mindenkinek legyen megfelelő, és elégedett is legyen mindenki. Nálunk is volt egy kisebb átjáró, mert a sógorom, és a sógornőm családja is nálunk volt ugyan azon a napon, így aznak 12 ültük körbe az asztalt.

Persze tudom én, hogy nem volt helyes ez a nagy evészet, és olyan harmincadika körül már éreztem is, hogy tele vagyok, akár a Megtelt táblát is kitehettem volna.

A küzdelem

Ilyenkor mindig szívás ez az időszak, mert tavaszig van idő leadni a felszedett kilókat. Nem mindig sikerül, be kell hogy valljam, hiába is akarunk megfelelő fürdőruha alakot ölteni.

Februárban úgy döntöttem, hogy elmegyek egy edzőterembe, vagy keresek valami megfelelő mozgást, hogy segítsek a bajomon. Ahhoz, hogy otthon tornézzak, vagy edzek, be kell hogy valljam lusta vagyok. AZ eszem tudja, hogy kellene, de a testem, és a lelki erőm nem annyira. Nekem motiváció kell.

Olyan vagyok ezen a téren, mint a gyerekek. Emlékszem, a fiamat is motiválni kellett a középiskolában a jobb eredmény érdekében. Neki mi volt az? Egy nyeregtáska volt a jutalom a jó bizonyítványért. Nekem kell az, hogy valaki ott legyen, és megmondja, hogy mit csináljak, és hogy jól csinálom e?.

Nem könnyű soha valamit elkezdeni, de ha a kitartásunk meg van hozzá, akkor már lehet eredményeket elérni.