A mozgás öröme

Mindenkinek szüksége van mozgásra, kinek többre, kinek kevesebbre. Sok mindentől függ, hogy kinek mi a megfelelő, és hogy mit bír.

A mozgás formája

Ma már számos lehetőségünk van arra, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő mozgás formát. Lehet, hogy valaki szeret futni, de mondjuk a másiknak nincs rá ideje. Az is lehet, hogy a másik ember a biciklizést szereti, de sokan viszont nem. Ahányan vagyunk, annyi félét szeretünk, de ez így van jól.

Azt gondolom mindegy, hogy ki milyen mozgást szeret, hiszen nem az a fontos, hanem az hogy valamit sportoljon.girl-1154734_640

A sport fontossága

Azok, akik azért olyan munkát végeznek, hogy napközben mozgásban vannak, mennek egész nap, vagy mondjuk másznak…nekik nem biztos, hogy van még igényük a plusz mozgásra. Viszont az ő ellentétük, akik egész nap be vannak zárva mondjuk egy irodába. Sokan vannak így, főként a hölgyek körében, akik napi 8 órát ülnek mondjuk az asztalnál, a monitor előtt, és délutánra már igen csak vágynak egy kis mozgásra.

A barátnőm titkárként dolgozik egy nagyvállalatnál. Reggel 7 órától délutánig ott van, van hogy csak ebédelni tud felkelni egy kicsit, vagy amíg kimegy a mosdóba. Én mr biztosan elgémberedtem volna az ő helyében. Na őt megértem, hogy szüksége van mozgásra, és hogy hetente ha teheti 2-3 alkalommal elmegy mondjuk egy aerobic órára, vagy valami hasonló foglalkozásra.

Az erősebb nem

Ezen a téren, ők is képviseltetik magukat, azzal a különbséggel, hogy ők azért inkább az edzőtermet választják, ha tehetik. Nem tudom, én egy alkalommal próbáltam, de nem igazán tetszett. Kellemetlenül éreztem magamat, bár ez az is lehet hogy azért volt, mert koedukált terem volt. De ez éppen elég próba volt ahhoz, hogy többet ne akarjak menni ilyen helyre.

A férfiak viszont ide szeretne járni, mert itt mindenre van lehetőségük. Több féle izom csoportot tudnak megmozgatni egyszerre, és nem kell elmenni másik helyre, hanem minden ott van kéznél.