A csoportos órák alkalmával nagyon jó közösségbe csöppenhetünk, és nem mellesleg akár egy jó fogorvosra is szert tehetünk

Nagy divat lett az egészséges életmód manapság, amibe az étkezésen kívül természetesen a testmozgás is beletartozik. Mindenki megtalálja magának, feltéve, ha szeretné, azt a mozgásformát, amit igazán lelkesedéssel tud csinálni, és nem csak azért, mert muszáj valamit mozogni. Még a csapból is a különböző edzésformák folynak, mindig kitalálnak valami újat, menőbbet, vagy éppen a régieket ötvözik egymással. A lustábbakat és a hiszékenyeket is szeretik hitegetni mindenféle csoda módszerrel, amitől pár napi pár perc alatt álom alakunk lehet. Persze ennek sokan bedőlnek, nem állítom, hogy nem segít valamit, de azt gondolom, hogy szeretik kihasználni az emberek hiszékenységét és kétségbeesését, és van az a szint és állapot, amelyben szinte bármennyit kifizetnek a hőn áhított alak elérése érdekében. Én személy szerint sosem hittem ezekben a csoda módszerekben, véleményem szerint mindenkinek van hetente legalább két-három órája, amit kicsit magára tud fordítani testi-lelki feltöltődése érdekében, pláne, ha az étkezésre is odafigyelünk valamennyire, látványos eredményeket lehet elérni.

Már nagyon sokféle mozgásformát kipróbáltam életemben, a jógán át a különböző funkcionális edzéseken át egészen a hastáncig. Mindegyikben van valami szerethető, persze a választást az is befolyásolja, hogy milyen céljaink vannak a testmozgással.

Nemrég arra gondoltam, hogy kipróbáltam a pilatest, amiről nagyon sok jót hallottam.

Ez a mozgásforma a jógánál dinamikusabb, egyben nyújt és erőst is, leginkább a mély izmokat dolgoztatja meg, nem kell ugrálni és megerőltetni magunkat nagy súlyokkal. Nekem már az első órán nagyon megtetszett, bár azért vannak mozdulatok, amiket erősen gyakorolnom kell, mert kissé merev vagyok, de ezen lehet majd idővel javítani természetesen.

Az oktató egy nagyon jó fej harmincas nő, akivel egyből megtaláltam a közös hangot. Nagyon csinos csaj, ami egyből szembetűnő, azok a gyönyörű hófehér fogai. Először azt gondoltam, hogy biztosan nem a sajátja, mert annyira szabályosak. Nem igazán vagyok szívbajos, rá is kérdeztem hol csináltatta, mert én is épp azt tervezem, hogy kicsit rendbe szedetem a fogaimat. Mondjuk nekem első körben nem az esztétika része a legfontosabb, mert egy hiányzó fogamat kellene pótolni, amin már sajnos nem lehetett segíteni és ki kellett húzni. Ő ajánlotta nekem a fogorvosa honlapját, ahol meg tudom nézni a fog implantátum árakat is.

Természetesen ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, pontos árat a személyes konzultáció során felállított kezelési terv alapján tudnak mondani, de nekem első látásra megfelelőnek tűnt árban is, és a jó tapasztalatokat hallva az orvoshoz is maximális bizalommal tudtam fordulni. Több féle megoldásból lehet természetesen választani, ez függ persze az ember anyagi lehetőségeitől és az orvosi véleménytől is, hogy szerinte melyik az, amelyik a leg tartósabban kivitelezhető. Hiába megyünk oda az elképzelésünkkel, hogy márpedig én ezt meg ezt szeretném, bízzuk inkább magunkat a szakorvosra. Én teljes mértékben rá bíztam magam, és a kezelési terv alapján kikalkulált fog implantátum árakkal abszolút meg voltam elégedve, nem feltétlen a legdrágább megoldást akarta rám erőltetni, hanem a számomra legmegfelelőbbet, ez nagyon szimpatikus volt, hisz az ember sajnos nem ezt szokja meg. Egyúttal eltávolítottuk a fogkövet is, plusz még a régi töméseimet is kicseréltettem, ha már egyszer ilyen jó kezekbe kerültem.

Nagyon örülök, hogy elkezdtem járni a pilatesre, mert nem csak nagyszerű embereket ismertem meg közben, hanem végre sikerült egy jó fogorvosra is szert tennem, amit nagyon nehezen talál az ember Budapesten.