Ez csak motorolaj a tűzre!

Hétköznapi rutinunkba fontos, hogy legyen egy kis mozgás is! Akik olyan szerencsés munkakörnyezetben vannak, hogy nem géphez kötött droid munkát kell végezniük azoknak is legalább heti egy alkalom szükséges, hogy jól átmozgassa a testét. A jó kondi növeli a boldogság faktorunkat és csökkent a megbetegedéseink gyakoriságát!

Ennek fényében keresett Réka nevű ismerősöm, egy kis mozgást. Ő adminisztratív munkát végez napi nyolc órában, plusz a túlórák, egy multinál. Autóval jár dolgozni, a munkaidőben van, hogy az ebédjét is a számítógépe előtte fogyasztja el. Neki nagyon szükséges, hogy a testét jól átmozgassa. Talált is egy edzést vagy foglalkozást a környékén. Úgy fedezte ezt fel, hogy egy villanyoszlopra volt felragasztva. Vállalkozó kedvű lány, ezért úgy gondolta, hogy egy próbát megér, legalább nem kell autóval mennie messzire, így a motorbajos autója nem zabálna annyi motorolajt.

Elment a hirdetésben feltüntetett címre. Egy nem túl jó állapotú  családi ház, elég nagy garázsába vezetett az útja. A ház úrnője, egy önjelölt pilates edző, aki úgy gondolta, hogy férje lomos garázsában ideális lehet foglalkozásokat tartani. A férjén és rajta kívül talán a szomszéd néni volt jelen és egy kóbornak tűnő kutya. Ahogy meglátták őt, nem engedték elmenné, nyájasan behívták. Egy kompromisszumot kötöttek, mert Réka azonnal távozni akart a helyszínről, hogy maradjon ott és nézze végig az edzést.

Az egyezkedés után azonnal belevágtak. Réka leült egy fémhordóra és vizsgálta az eseményeket. Mivel elég inger szegény volt és béna is elkalandozott így csak a garázs belsejét figyelte meg és arról adott egy hosszabb leírást. Rengeteg szerszám, erőgép volt benn. Jól karban voltak tartva, mert rengeteg kenőanyag, és motorolajos kanna hevert össze vissza. A földre is került egy kevés ezekből az anyagokból, így nem valami higiénikus az itteni mozgás. Több por, kosz jut a szervezetünkbe, mint általában, és a kiömlött dolgoktól még be is tud szipózni az ember.

Ahogy elemezgette a garázst, egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a tornázó alanyok egyre érdekesebb dolgokat kezdenek csinálni. Az edző néni kevesebb ruhába volt már, mint amikor kezdték. Férje valami ismeretlen eredetű olajszerű anyagot löttyintett a kezébe és kezdte bekenni vele felesége lábát. Hirtelen megütötte orrát egy elég erős motorolaj szag, valószínű azzal kezdte el kenegetni. Több sem kellett Rékának, úgy rohant el onnan, ahogy csak tudott. Elég messzire jutott mire kifulladt. Észre se vette, hogy a kezében maradt egy motorolajos flakon. Ennek felettébb megörült, mert egy ilyen élmény után, legalább az autója motorja mozgó alkatrészeit tudja lekezelni, ha már ő nem tudta magát átmozgatni.

Ettől az élménytől kissé átgondolta a helyzetét és megfogadta, csak fitnesztermekbe keres testedzési lehetőségeket és csak Mannol márkájú motorolajt használ, mert az elhozott flakon ennyire jól bevált, hogy most már pöccre indul az autó.