A Pilates tanárom és az ajándék gömb alakú swarovski fülbevaló a tanítványaitól

Manapság egyre elterjedtebb, mondhatni divatosabb az egészséges életmód, egészségesen étkezni, rendszeresen mozogni. A minap írtam is egy cikket, ami szintén ezzel a témával foglalkozik.  Ez teljesen érhető, hiszen az ember természeténél fogva egy olyan lény, aki követi a divatot, a trendeket és ennek vannak jó oldalai is, mint ahogy az, hogy az egészséget elősegítő vagy megtartó dolgokat is követik.

Én fél éve kezdtem el, januárban járni pilatesre, hiszen az a hat hónap elég gyorsan és hamar el tud repülni, mire kijön a jó idő és vele együtt a bikini szezon, ki kell néznünk valahogy és nem is akárhogy, hanem formásan. Bár a lényeg za, hogy önmagunknak megfeleljünk, a saját testünkkel, alkatunkkal elégedettek legyünk. Ez a fontos és nem mások véleménye.

A pilatesnek köszönhetően sajnos megszabadultam valamitől… pár kilótól, persze ez a vicc része volt, mert egyáltalán nem sajnálom, hiszen ez volt a cél. Emellett ráadásul szereztem sok új barátot is, többek között a pilates tanárt. A sportnak közösségszervező hatása is van, nem csak a mozgás öröme okoz nekünk boldogságot, hanem egymás társasága is. Így elhatároztuk, hogy a tanárunkat meglepjük szülinapja alkalmából egy kis aprósággal.

Vagyis annak indult, apróságnak, de egy egész meglepetés buli kerekedett ki a nagy, gondos szervezkedésekből. Gondoltuk, hogy egyik órán felköszöntjük egy csokor virággal, hiszen annak szerintem minden nő örül, bármikor is lepik meg virággal. A minap egy étteremben kaptam egy szál sárga rózsát nőnap alkalmából, aminek különösen örültem, mert nem kaptam sajnos mástól és a sárga ráadásul a kedvenc színem, szóval ezt nagyon eltalálták. Viszont mi a lányokkal, akik járunk pilatesre, a szülinap szervezésekor annyira belendültünk, hogy nem tudtunk megállni egy csokor virágnál.

Megbeszéltük, hogy pénteken óra után elmegyünk valahova, beülünk pár italra és így ünnepeljük meg drága tanárunkat, aki el fogja érni, hogy nyáron bátran menjünk ki a strandra az emberek közé. Tehát így indult.

Később azonban kitaláltuk, hogy az egyik edzőtársunkhoz megyünk át, persze erről a tanárunk mit sem tudott, hogy mi mégsem valami közösségi helyre megyünk. Megbeszéltük, hogy Viki fogja elvinni autóval egy közeli pubba Anettet a pilates után, de útközben hazaugrik, mert otthon hagyta a bankkártyáját.

Így is történt, mi nagyon vártuk, hogy végre megérkezzenek az est főszereplői, illetve főszereplője. A lányokkal összedugtuk a fejünket és végül megbeszéltük, hogy mivel lepjük meg a tanárunkat, barátunkat.  Egy swarovski fülbevalót vettünk neki, ami gömb alakú, és nagyon szépen csillog, ha rávillan a fény. Bár pilates órán nem nagyon hord fülbevalót, de majd most reméljük, hogy fog, hogy emlékeztessen minket is, hogy milyen jó estét is hoztunk össze neki szülinapja alkalmából. A swarovski gömb fülbevaló nagyon jó választásnak bizonyult, mert Anett azóta is hordja, mindig visszaköszönt a kis ékszer a keddi és a pénteki edzéseken. Nagyon jól éreztük magunkat.

Talán ebből hagyományt is csinálunk, hogyha valakinek szülinapja lesz, akkor megünnepeljük és eltöltöttünk egy kellemes estét egymással. Ez nagyon fontos. Ahogy az egészséges életmódhoz hozzátartozik a rendszeres testmozgás meg a megfelelő étrend, úgy a szociális szükségletek is, mert az ember alapvetően társas lény. Nem jó egyedül lenni, a magány nem kedves társ.

Mindenkinek ajánlom, hogy kezdjen bele valamibe. Legyen az pilates, vagy tánc, vagy csak kiránduljon, hátha ő is kap az új barátaitól swarovski fülbevalót, vagy legalább élményeket és egy jó nyári alakot. Teljes mértékben megéri, minden szempontból.

Fontos, hogy minél kevesebb stressz legyen az életünkben. Én is többek között emiatt határoztam úgy az éve elején, hogy el kéne kezdeni valami olyat csinálni, amiben örömömet lelem és ez a pilátes volt és most már nem csak örömömet, hanem a barátaimat is. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi új élmény részese lehetek ennek köszönhetően.

Aztán alig várom a születésnapom eljövetelét, hátha engem is meglepnek a lányok valami kis aprósággal.