Pilátesszel egybekötött traccsparti, és Csilláék soha fel nem épülő kertes háza

Minden kedden és csütörtökön menetrend szerint járok a pilátesz órámra, ahogyan azt megszoktam. Nem vagyok nagyon sportos, de bizonyos kor felett az embernek muszáj energiát tennie abba, hogy jól nézzen ki, mert a gravitáció csak húzza, és ha nem mozog, és nem táplálkozik helyesen, nagyon fura formák kezdenek megjelenni mindenütt.

A plátesz nem csak arra jó, hogy az embert kicsikét átmozgassa és az alakját karban tartsa, ez kifejezetten arra való, hogy a vázizmokat erősítse, mert a mai világban, mikor az ember folyton egy asztal felett görnyed, arra is fontos odafigyelni, hogy a tartóizmokat erősítsük, hozzáigazítva életformánkhoz.

Szeretem ezt a mozgásformát, és a csapatot is, akikkel együtt szoktunk részt venni az órákon. egy jó ideje ugyan azok járnak már, így eléggé összebarátkoztunk és sokszor előfordul, hogy az edzés után beülünk a fittness terem büféjébe és megiszunk egy turmixot, közben pedig mindenki elmeséli, hogy mi történt vele, amióta nem találkoztunk. Egy bizonyos kor felett már nagyon nehéz új barátságokat kötni, így örülök, hogy ezekkel a lányokkal ilyen jó viszonyom alakult ki, és ezt próbálom, amennyire tőlem telik ápolni is.

Például a Kati azt mesélte el, hogy a lánya végre teherbe tudott esni, és most orvost keresnek, aki normális áron dolgozik, és jó is. Nem könnyű feladat, mert olyan sok a rossz tapasztalat az egészségügyben mostanság, csak a magán szféra marad, de azt meg nem lehet győzni anyagilag. Még szerencse, hogy az unokatesóm nőgyógyász, fel is hívtuk gyorsan együtt és megbeszéltük vele, hogy vállalja már el a lányát, de úgy, hogy ne menjenek csődbe. Szerencsére bele is ment. szóval ez a gond letudva.

Csilla barátnőmék éppen építkeznek, ő arról mesélt, hogy milyen durva dolog végigasszisztálni ezt a folyamatot. A férje folyton dolgozik, hogy legyen miből kifizetni az építkezést, ezért neki kell folyton ott lennie, és felügyelnie, hogy minden rendben megy-e. Aztán, mikor este végez a párja, kimegy ő is az építkezésre, és olyankor mindig kiderül, hogy Csilla nem jól felügyelt, mert ez sem úgy van, meg az sem úgy van. Szegény, nagyon el van már keseredve, mert folyton történik valami, ami hátráltatja a munkálatokat, és mindig azt mondja, hogy ez a ház már sosem lesz kész, vagy ha mégis, ő addigra megbolondul és nem oda, hanem a pszichiátriára fog költözni.

A héten például az történt, hogy megállapodtak a kivitelezővel, hogy napelemet szerelnek a tetőre, hogy ne legyen olyan magas a rezsi költsége a soha fel nem épülő háznak. A héten kellett volna megkezdeni a felszerelést, de a cég, akiket megbíztak ezzel telefonált, hogy még sem fognak tudni menni, mert elhúzódott egy nagy munkájuk, ahova az összes emberük ki van vezényelve éppen, és valószínűleg csak a jövő hónapban tudnak belefogni a munkálatokba. Csilláék és a munkások is teljesen kiborultak, hiszen nem így voltak felkészülve és emiatt most minden állni fog az építkezés pedig megint csúszik.

Eszembe jutott, miközben hallgattam, hogy a lányomék mikor felszereltették a napelemet a tetőre, nagyon elégedettek voltak a munkásokkal, mert gyorsan és szépen dolgoztak. És amilyen napelem árak vannak, fontos, hogy a munkát jól végezzék el, mert nagy befektetés ez, még akkor is, ha később nagyon is megtérül.

Gyorsan felhívtam a lányomat és elkértem a cég nevét. Csilla okos telefonján már utána is néztünk és kértünk visszahívást is. Biztosan ők is jól be vannak táblázva, hiszen most van az építkezések szezonja, de hátha még így is hamarabb tudják vállalni.

Remélem, jó szolgálatot tettem, és tudtam segíteni mind a két barátnőmnek, és végre felépül már az a ház, mert komolyan kezdek aggódni Csilla barátnőm idegeiért. Aztán majd ha kész lesz, idegeskedik tovább azon, hogy mikor térül már meg a napelem ára. Tudom jól, hogy ez lesz.

De ha már minden rendben lesz egyszer, talán nem csak a testnek, de a léleknek is üdítő felfrissülés lesz a pilátesszel egybekötött beszélgető délután.

napelem ára
napelem ára