Rend a testnek, a léleknek, az ékszereidnek és Neked

Vannak dolgok az életben, amit pusztán azért csináljuk meg élvezzük. Vannak célok, amik eléréséhez nincs szükségünk extra motivációra. Azonban vannak olyanok is – és ebből sajnos több van – amik bizony igényelnek egy kis plusz ráhatást is…

A pilates és általában véve a torna mindig is olyan elfoglaltság volt, amit szívesen űztem. Az elmúlt hónapokban viszont sok órát kénytelen voltam kihagyni, és ez sajnos a felszaladt kilókon is meglátszik már. A megoldás természetesen itt hever előttem: heti legalább két, de inkább három pilates óra, tudatos étkezés, stb. A probléma – ami talán nem csak nálam áll fenn állandó jelleggel – csak az, hogy ugyanolyan lusta vagyok, mint annak előtte. És így, hogy kiestem a heti rendszerességből, igencsak kínkeserves a visszarázódás.

Ezen merengtem egyik délután, amikor is csak pakolásztam – megint ahelyett, hogy pilatesre mentem volna. Anyukám mondogatja mindig: „Rend a lelke mindennek!” – és egyébként én is így tartom. De rendet csak megfelelő tárolókkal lehet tartani. Anélkül csak a szanaszét minden…például az ékszereim a kisasztalon. És akkor semminek se találom a párját, amivel csak időt vesztek, kapkodok. Sokszor van, hogy azért nem megyek el például pilatesre, mert előre látom, hogy késni fogok és utálok utolsó utáni pillanatban beesni.

ékszerdobozValamelyik nap is ez történt, és már nagyon elegem volt magamból. Bámultam a szanaszét ékszereket és eszembe jutott, hogy milyen jó volt, amíg megvolt az ékszerdobozom, amíg el nem veszett a költözésben hosszú évekkel ezelőtt. Dekoratív és praktikus dolog, ahogy szeretem.

Gondoltam egyet és elhatároztam, ha visszanyerem az alakom, meglepem magam egy finom bőr ékszerdobozzal! Egy ilyen darab nem csak dísze lesz a szobámnak, de egy kicsivel nagyobb rendet is hoz az életembe. Azt hiszem, megtaláltam a stílusos, egyedi, nőies és hozzám illő motivációt.

Mostantól minden nehezebb pilates gyakorlat közben amit ki kell tartani, a leendő gyönyörű ékszerdobozomon fogok fantáziálni…

Nektek is ajánlom: amint a kilók lementek, ti a netre menjetek fel és jutalmazzátok meg magatokat valamivel, ami nekem egy csodás, minőségi ékszerdoboz lesz!