Torna után eladtunk a házunk és újat vettünk

Imádok pilatesre járni. Megnyugtató és a legjobb barátnőm tartja az edzéseket. Minden héten hétfő délután és szerda délután járok. Ilyenkor igyekszem hamar elvégezni a munkámat, és egy fél órával előbb eljövök az irodából, hogy időben odaérjek az edzésre. Van egy barátnőm, akit ott ismertem meg és jókat szoktunk beszélgetni. Nagyon kedves lány, Ritának hívják.

Egy hétfői, vagy szerdai délután történt, már nem is tudom, de az a lényeg, hogy Rita nagyon jó kedvű volt, és megkérdezte, mi újság. Én kicsit fáradt voltam, és bár bevallom, hogy nem szoktam kiteregetni mások elé a problémáimat, ezúttal úgy döntöttem, őszíntén válaszolok és beavatom őt is az életembe:

 • Jól vagyok, csak kicsit aggódok, mert egyszerűen nem jön össze semmi se mostanság.
 • Na, ne mondj ilyet. Mi baj?
 • Hát, az a baj, hogy el kéne adnunk a lakást, mert olyan messze lakunk, hogy majdnem 2 óra beérni a munkahelyemre, és hazafele is ugyan ennyit kell utazzak, keveset alszom, és már nem bírom tovább.
 • Jaj, ne mondj ilyet! Nem sikerül eladni a lakást?
 • Hát nem. Én ingatlan irodához akartam volna fordulni, hogy ennyivel is könnyebb legyen az életünk, és levegyék a terhet rólunk, de a férjem hallani se akar róla. Szerinte csak a pénzt akarják lehúzni rólunk.
 • Ez azért nem mindenhol van így, viszont szerintem se muszáj ingatlan irodához menni. Viszont én biztos feltenném az internetre a lakást, méghozzá a nextapro.hu-ra, ahol az eladott lakás után nem kell jutalékot fizetni, a hirdetés is ingyenes, azonkívül biztosan fogsz találni eladó házat, hiszen rengeteg a hirdetés.
 • Ez igazán jól hangzik! Mi is a neve? Nextapro.hu?
 • Bizony, a bátyámék is azon keresztül vettek házat.
 • Ez nagyszerű!

Ez a beszélgetés a szünetbe zajlott. Viszont annyira belemerültünk, hogy szinte le is maradtunk az óra második feléről. Még szerencse, hogy a Kata szólt, hogy siessünk. Az óra jól telt, majd miután hazaértem, szóltam a férjemnek, hogy jöjjön egy picit:

 • A Rita mondta, hogy nézzük meg a nextapro.hu-t, mert nagyon jó házak vannak eladóak, és mi is feltehetjük a hirdetésünket nagyon egyszerűen.
 • Hmm… okés. De ugye nincs regisztrációs díj, vagy ilyesmi?
 • Dehogy – mondtam. – Teljesen ingyenes.

Beütöttem, hogy nextapro.hu. Máris kidobta az oldalt, ami egy nagyon egyszerű, könnyen kezelhető felületnek tűnt. Nem kellett regisztrálni sem, hiszen az első hirdetés felrakásakor a rendszer autmatikusan generál egy profilt a hirdető számára. És igaza volt Ritának, ugyanis az oldal alján írták, hogy nem kell jutalékot sem fizetni az eladott dolog iránt. Kategóriák szerint voltak rendezve a termékek. Azonkívül megyénként is lehetett keresni egy nagy térkép segítségével. Az is le van írva, hogy a nextapro használata ingyenes és az is marad. Úgy döntöttünk, hogy nekilátunk a hirdetésünk feltöltésének. Volt egy nagyon érdekes cikk az oldalon, melyen leírják, hogy hogyan kell feltölteni lépésről lépésre. Vannak különböző szabályok, amiket be kell tartani amikor hirdetést feladunk, de ha esetleg mégsem teszünk eleget a szabályoknak (talán figyelmetlenségből), akkor a moderátorokkal lehet beszélgetni, és ők segítenek mindenben. Először ki kell találni a címet, fontos, hogy figyelemfelkeltő legyen és jól legyen írva. Aztán ki kell választani a kategóriát. A rendszer felajánl pár ajánlatot, de ezeket nem kötelező betartani. Mi az ingatlannál bejelöltük a családi ház opciót, majd a kínál fület. Majd a település nevét kell megadni, ez elég egyszerű. Aztán az árat, ami lehet irányár is. Mi is bejelöltük az irányár opciót, hiszen nagyban függ az, hogy mennyire tudunk lejjebb engedni az árból, attól, hogy milyen áron sikerül új lakást venni. Aztán pedig a leírás. Ide mi elég sokat írtunk, hiszen ház vásárlásnál fontos az, hogy hány szoba, hány négyzetméter, milyen az elosztás, milyen fűtés és villany működik, mennyi a rezsi átlagosan, szóval minden félét, amire mi is kíváncsiak vagyunk adott esetben. A végén következett a kép feltöltés. Ettől kicsit tartottam, mivel én nagyon béna vagyok az ilyesmibe, de a párom értett hozzá, és most így belegondolva, tényleg nem volt egy nehéz művelet. Aztán elérhetőségként megadtuk a párom keresztnevét, az email címét és a telefonszámát. Elfogadtuk a felhasználási feltételeket és már kész is. Fent van a hirdetés. Nem tudtam mennyire csináltuk jól, hiszen ezelőtt még sohasem csináltunk ilyet a párommal, de szerintünk jól nézett ki, és reménykedtünk, hogy azért lesznek érdeklődők.

Ezután a pár perces dolog után, elkezdtünk böngészni. Rákattintottunk az ingatlan ikonra, és beírtuk, hogy családi házat keresünk. A találatokat tehát kategória, település és ár szerint is lehetett szűrni. Így hamar találtunk olyan ingatlanokat, amelyek megfeleltek az elvárásainknak. Hármat ki is választottunk amik nagyon tetszettek, mindegyiknél volt kép és megbízhatónak tűnt a hirdető is, mivel részletes leírást adott.

Már késő este volt, így nem akartuk telefonon zaklatni őket, így üzeneteket küldtünk a kiválasztott három személynek. Nem tudtuk, hogy egyáltalán kapunk-e választ, de reménykedtünk, elvégre mit veszíthetünk ezzel. Majd szinte szó szerint belezuhantunk az ágyba, olyan fáradtak voltunk.

Reggel már csörgött is a párom telefonja, valaki érdeklődött a lakásunk iránt. Egymásra néztünk. Vajon tényleg lehet, hogy ilyen gyorsan, máris jöttek érdeklődők? Aztán megnyitottuk az oldalt, és rengeteg bejövő üzenetet kaptunk. Még azok is visszaírtak, akiknek a lakása után érdeklődtünk. Ebből egy már nem volt aktuális, elvitték, de a hirdető levelében még bocsánatot is kért amiatt, hogy nem szedte le időben a hirdetést. Ez nagyon kedves gesztus, ekkor jutott eszembe, hogy talán igaza volt Ritának azzal kapcsolatba amit mondott: ez egy tényleg kedves és korrekt közösség. Jó dolog ilyen kedves és udvarias üzeneteket olvasni. Így a másik kettő ajánlattal meg is beszéltünk egy találkozót a leghamarabbi időpontban amikor nekik és nekünk is jó, majd elmentünk rá.

Innentől kezdve már gördülékenyen ment minden. Mind a két ház nagyon tetszett és megfelelt a leírtaknak. Mégis azt választottuk, amelyiket utóbb néztünk meg, mert az közelebb van a munkahelyünkhöz és jobb az elosztása. Megmondtuk a hirdetőnek, hogy szeretnénk megvenni, aki nagyon örült, és megbeszéltük a szerződéskötés menetét. A másikat pedig felhívtuk, hogy köszönjük, de nem élünk az ajánlatával, aki pedig hálás volt azért, mert időben szóltunk.

A mi lakásunkra is jött sok érdeklődő, mindenkinek megengedtük, hogy megtekintse, majd a fennmaradó jelentkezők közül egy kisgyermekes anyukának adtuk el a lakást, mivel mindkettőnknek szimpatikus volt, azonnal be tudta fizetni az előleget, és nálunk a gyermek prioritást élvez, mivel mi is szeretnénk majd babát a közeljövőben. Többek között emiatt is költözünk nagyobb lakásba.

Tehát mind a lakásvásárlás, mind a lakáseladás gördülékenyen ment, és nagyon boldogok vagyunk az új otthonunkban.