Tornatanár, és a német nyelvtanfolyam

A karácsonyi túl sok evés eredménye még mindig igen csak látszik a testemen. Tudom, hogy nem nagy gond, de én érzem azt a pár kiló pluszt, amit a nagy zabálások okoztak. Hogy miért nevezem így? mert amit mi karácsonykor teszünk, azt nem lehet szép szóval evésnek nevezni, csak ilyen könnyedén. A család is agy, ez által a jövés menés is az. Hol itt vagyunk, hol pedig ott, és az otthoni karácsonyi menü sem lehet csak egy egyszerű étel.

Azért azon is el szoktam gondolkodni, míg mi ekkora feneket kerítünk az egésznek, és mennyi féle ételt készítek, na meg persze mennyi ételt dobok ki, vagy esznek meg a kutyák…valakinek meg nincs mit ennie. Persze ebbe most nem megyek bele, hiszen sokat lehetne róla beszélni.

Azért én szeretem a karácsonyi készülődést. Mikor együtt sütök a gyerekekkel. Persze mindenkinek megvan, hogy mi a kedvence, melyik süti, és hogy melyiket kelgoose-1227556_640l elkészíteni éppen. Az egyik ezt nem szereti, a másik azt nem. Vagy éppen nem kell a diós, vagy a mákos, vagy éppen a benne lévő mazsola… gondolom nem kell bemutatni.

Az elhatározás

Végül arra jutottam, hogy ideje tenni valamit annak érdekében, hogy végre leadjam a nem kívánatos felesleget. Arról letettem, hogy koplalok, mert nem tudok. Valahogy kevés az akarat erőm, vagy nem tudom, de nem tudok lemondani az ételről. Ezt ellensúlyozva gondoltam arra, hogy valami mozgást keresek magamnak, amit össze tudok egyeztetni mindennel.

A torna volt az első ami eszembe jutott, de azt sem tudtam, hogy létezik e még ilyesmi. Edzőterem, az nekem olyan személytelen, oda nem akartam menni semmi képpen sem. Aztán az egyik újságot lapozgatva bukkantam egy hirdetési oldalra. Minden féle volt, akadt közte német nyelvtanfolyam, vagy mondjuk eladó dolgok, de közel hozzánk volt egy aerobik óra is. Ez még meg is tetszett első hallásra. Igaz, hogy évekkel ezelőtt jártam ilyesmi órára, de az már nagyon régen volt. Tulajdonképpen a legnagyobb aggályom az volt, hogy nehogy kinevettessem azzal, hogy nem tudok majd úgy mozogni, vagy azokat megcsinálni, amit a többiek igen.

Végül is arra a döntésre jutottam, hogy elmegyek, és kipróbálom. Veszteni valóm nem volt, hiszen ha nem tetszik, vagy úgy érzem, hogy nem tudom majd csinálni, akkor nem kell többször elmenni. De legalább megpróbáltam. Ha mégsem jó, még mindig kereshetek másik mozgás formát, ami esetleg jobban menne. Még az sem biztos, hogy ezzel a mozgás formával meg tudok szabadulni azoktól a kínos kilóktól, amik már karácsony óta nyomasztanak.